Fogyókúra tippek az egészséges élethez

Fogyókúra tippek az egészséges élethez

Melyik ételek a legjobbak az egészséges fogyókúrához?

2016. október 02. - saneve87

fogyás9.jpgA fogyókúra igazi kihívás lehet, főleg akkor, ha igen sokféle diéta áll a rendelkezésünkre. Bizonyos étrendek segíthetnek ugyan a fogyásban, de lehet, hogy nem egészségesek, mivel kiiktatja az étrendből a természetes és egészséges élelmiszereket. Éppen ezért fontos, hogy a hóbortos diéták helyett, inkább az egészséges és kiegyensúlyozott étrendet kövessük a tartós és egészséges fogyás érdekében.

Gyümölcsök és zöldségek

A gyümölcsöknek és zöldségeknek fontos részét kell képezniük az egészséges fogyókúrának, mivel ezek sok vitamin, ásványi anyagot és nyomelemet, valamint rostokat tartalmaznak. Érdemes a nem keményítőtartamú zöldségek közül választani: brokkoli, zöldbab, sárgarépa, saláták stb., mert ezekben igen kevés a kalória, viszont sok a tápanyag.

A gyümölcsök ugyan több kalóriát tartalmaznak általában, mint a zöldségek, ezeket is érdemes választani, hiszen szintén beilleszthetőek egy alacsony kalóriatartalmú étrendbe. A gyümölcsök rosttartalma is fontos szerepet játszik a jóllakottság-érzet mihamarabbi kiváltásában, így ezeknek köszönhetően nem fogjuk túlenni magunkat. 

Gabonák

A teljes kiőrlésű gabonák szintén fontos rostforrást jelentenek a szervezet számára és hamarabb eltelítenek, mint a finomított gabonák. A gabonatermékek kiválasztásánál fontos, hogy teljes kiőrlésűt válasszunk, mert ezek a rostok mellett nagyon sok vitamint és ásványi anyagot is hozzáadnak a diétához.

Tejtermékek

A sovány tejtermékek is segíthetnek a testsúly kontrollálásában. A sajtok, a sovány tejel és joghurtok kiváló fehérjeforrásnak minősülnek, viszont igen kevés bennük a kalória, éppen ezért hasznosak egy fogyókúrában.

Húsok és fehérjék

A hús és az egyéb fehérjeforrások jelentős mennyiségű kalóriát adhatnak a diétához, ha nem választunk okosan. A kiválasztásnál éppen ezért fontos, hogy a sovány húsokat válasszuk: bélszín, csirkét, karajt, tojást, pulykát. Emellett a hüvelyesek is hasznos fehérjeforrásnak számítanak: bab, szója stb.

A bejegyzés trackback címe:

https://fogyokurazzunk.blog.hu/api/trackback/id/tr615662121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása