Fogyókúra tippek az egészséges élethez

Fogyókúra tippek az egészséges élethez

Hogyan fogyjak le, ha a pajzsmirigyem alulműködik?

2016. augusztus 07. - saneve87

fogyás4.jpgA hipotireózis egy olyan pajzsmirigy betegség, ami akkor jelentkezik, ha a pajzsmirigy nem termel elegendő hormont, így az anyagcsere egyensúlya felborul. Ennek egyik mellékhatása a hirtelen súlygyarapodás, ami sokakat kellemetlenül érint. Azonban a hipotireózis egy kezelhető betegség. Ha ebben a betegségben szenvedünk, akkor is leadhatjuk a felesleges kilókat, csak figyelni kell néhány dologra.

Háttér

A hipotireózist általában szintetikus pajzsmirigy hormontabletta formájában kezelik. A két leggyakrabban használt anyag a synthroid vagy a levotiroxin. Amikor a pajzsmirigy hormonok mennyisége újra normális lesz, akkor a felesleges kilók is eltűnnek rólunk. Tehát a fogyás első lépése nem más, mint a betegség orvosi kezelése. 

Diéta

Sajnos még nincs egy kifejezetten a pajzsmirigyes betegek számára kialakított súlycsökkentő diéta, de ezek a páciensek könnyedén megszabadulhatnak a felesleges testsúlyuktól, ha igen nagy hangsúlyt helyeznek arra, hogy mit esznek. Nagyon fontos, hogy a lehető legkevesebb feldolgozott élelmiszert fogyasszuk ilyenkor, valamint kerüljük a cukrot, a finomított szénhidrátokat.

Ha naponta 500-1000 kalóriával kevesebbet fogyasztunk, mint korábban, akkor hetente 0,5-1 kilogrammtól szabadulhatunk meg. Persze ehhez fontos, hogy rendszeres testmozgást végezzünk, mert ezzel még tovább csökkenthetjük a testzsírt és a mozgás segít a későbbiekben is fenntartani a testsúlyt.

A bejegyzés trackback címe:

https://fogyokurazzunk.blog.hu/api/trackback/id/tr745438978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása