Fogyókúra tippek az egészséges élethez

Fogyókúra tippek az egészséges élethez

Porció-kontroll a fogyókúrában

2017. február 22. - saneve87

fogyás15.jpgAz emberek ma nagyon elfoglaltak, ezért csodát ígérő fogyókúrákba kezdenek, amik gyors eredményeket ígérnek és teljesen figyelmen kívül hagyják a vizsgált módszer hatékonyságát. Sok esetben így belefutnak az emberek hamis módszerekbe is. Azonban a porció-kontroll nem ígér csodát, csupán lassú, de eredményes fogyást.

Kezdetnek beszéljünk arról, hogy mit fogyasztunk el. A többség =(aki megteheti), étteremben eszik vagy házhoz rendeli az ételt, amik általában nagyobb adagot jelentenek, mint amennyit az ember el tud fogyasztani egy alkalommal. Azonban, ha odafigyelünk arra, hogy mi magunk készítsük el az ételeinket, akkor ésszerűbben meg is tudjuk határozni a szükséges adagokat.

A legfontosabb, hogy ne csak az adagokat csökkentsük, hanem, hogy megbizonyosodjunk arról is, hogy a szervezetünk hozzájut a legfontosabb tápanyagokhoz, amik elengedhetetlenek a szervezet megfelelő működéséhez. Ezzel a legtöbb ember komolyan küzd, pedig a fogyás igen fontos részét képezi, hogy a kalóriakorlátozás mellett is hozzájussunk a szükséges tápanyagokhoz. Ha nem jutunk hozzá a szüksége vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz, akkor a szervezet nem lesz képes lefogyni.

Az élelmiszer-piramis jelenleg hat csoportba sorolja az ételeket: gyümölcsök, zöldségek, fehérjék, szénhidrátok, zsírok és egészséges zsírok. Ezek közül mindegyikből kell fogyasztani, csupán arra kell figyelni, hogy megtaláljuk az egészséges verzióikat: zsírból és szénhidrátból is vannak egészséges források. A kulcs a mértékletességen van: ha mindenből csak keveset fogyasztunk, akkor biztosan nem fogunk szenvedni a felesleges kilóktól.

A bejegyzés trackback címe:

https://fogyokurazzunk.blog.hu/api/trackback/id/tr146039615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása