Fogyókúra tippek az egészséges élethez

Fogyókúra tippek az egészséges élethez

Fogyás a mellbőség változása nélkül

2016. május 16. - saneve87

fogyókúra7.jpgA fogyással legtöbbször a mellméretünk is csökken. A mellszövet zsírt tartalmaz, így ha a fogyókúra legfőbb célja a zsírszövet mennyiségének csökkenése, akkor a mell nagysága is csökkenni fog. Viszont ezt megelőzhetjük azzal, ha mellizom erősítő gyakorlatokat végzünk, mert így a mell tartása fokozódik és látszólag ugyanakkor marad. 

A mell anatómiája

A zsír csak az egyik összetevője a melleknek. Ez a testrész mirigyekből, izom- és kötőszövetből épül fel, ezen anyagok kombinációjának köszönheti alakják, súlyát és lágyságát. A tejmirigyek és tejcsatornák nem sokban befolyásolják a mell méretét, sem a mell véredényei és a mellbimbók, viszont anatómiailag ezek nagyon fontos szerepet játszanak a terhesség és a szoptatás alatt. A zsírlerakódás serdülőkorban és felnőttkorban megnöveli a mellméretet. 

A mellizom növelése

A fogyás hozzájárul a mellméret csökkenéséhez. Azonban ha a fogyás nem túl gyors és mellerősítő gyakorlatokat is végzünk, akkor a mellizmok mérete megnő és így az emlők tartása szebb lesz, valamint méretük sem csökken. A mellizmok növelésével a testtartás és az egyensúly is jobb lesz. 

Súlyemelő gyakorlatok

A leghatékonyabb mellformáló gyakorlatok közé tartozik a fekvenyomás, a mellizom konflis, a kábelez húzása, az emelések és az ehhez hasonló gyakorlatok. Persze fontos, hogy minden gyakorlatot pontosan végezzünk el, mert máskülönben sérülések következhetnek be. 

Implantátumok és gyógynövények

A mellméret bizonyos implantátumokkal is növelhető, de ezek növelik az emlőrák kialakulásának kockázatát, az ösztrogént tartalmazó gyógynövények pedig nem eléggé hatásosak.

A bejegyzés trackback címe:

https://fogyokurazzunk.blog.hu/api/trackback/id/tr45229915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása