Fogyókúra tippek az egészséges élethez

Fogyókúra tippek az egészséges élethez

Kemény zsír vs. puha zsír

2016. december 17. - saneve87

A kutatók megvizsgálták, hogy a bőr alatti zsírtól vagy puha zsírtól, illetve a zsigeri zsírtól vagy kemény zsírtól különbözőképpen lehet megszabadulni. Azonban további kutatásokra van szükség, amíg kiderül, hogy miképpen lehet ezektől a zsírfajtáktól hatékonyan megszabadulni. Az mindenesetre igaz, hogy bármilyen zsír elégetéséhez több kalóriát kell elégetnie a szervezetnek, mint amennyit beviszünk a táplálkozás során.

fogyás11.jpg

Típusok

A zsigeri zsír vagy kemény zsír mélyen a hasüregben található, a belső szervek között. A zsigeri zsír felhalmozódása kapcsolatban áll a metabolikus zavarokkal, a szív- és érrendszeri betegségekkel és a 2-es típusú cukorbetegséggel is. A zsigeri zsír a nőknél szorosan kapcsolódik a mellrákhoz és az epehólyag problémákhoz is. A szubkután zsír vagy puha zsír a bőr alatt található és főként a test alsó részében halmozódik fel. A hormonok és az öröklődés befolyásolja e zsírtípus eloszlását.

Fogyás

A bőr alatt zsírtól való megszabadulás az életmódváltás kérdése. Egy 2007-es tanulmány három csoportban vizsgált ülőmunkát végző nőket: a kontrollcsoport mellett volt egy csapat, akik csökkentett kalóriabevitelt követtek és heti 1-2 alkalommal edzettek, a harmadik csoport pedig rendesen táplálkozott és háromszor-négyszer mozgott egy héten. Mindkét edző csoport azonos mennyiségű testzsír veszített, de a bőr alatti zsír inkább azoknál csökkent, akik többet edzettek. A zsigeri zsírveszteség inkább a diétázókhoz kapcsolódott.

A bejegyzés trackback címe:

https://fogyokurazzunk.blog.hu/api/trackback/id/tr395748559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása